Het onderhoud

april 09, 2021 2 Minimaal lezen

Hoe kan ik mijn barkrukken goed onderhouden? 

Uw nieuwe aanwinst, mooie barkrukken, wilt u natuurlijk zo lang mogelijk gebruiken en netjes houden. Barkrukken worden gebruikt en maar goed ook, want wij vinden dat dat zo hoort en u ervan moet genieten. Het onderhouden is geen complexe taak, maar wel een die goed en regelmatig uitgevoerd moet worden. 

Als kwalitatieve barkruk partner, willen wij u graag tips geven over hoe u uw barkrukken goed kunt onderhouden. Zo kunt u lang genieten van het comfort wat barkrukken kunnen bieden. 

 

Houten 

Bij Barkrukje.nl vindt u veel houten barkrukken, dit is een gewild model en past bij veel soorten interieurs. Veel houten barkrukken zijn afgewerkt met een speciale coating om het hout te beschermen. Daarom kunt u het best gebruik maken van een vochtige doek om de barkrukken af te nemen. Maak geen gebruik van een schuursponsje of een agressief schoonmaakmiddel, dit kan de ondergrond aantasten. 

 

Kunstleder

Barkrukken van een (kunst)lederen materiaal zijn mooi klassiek en verdienen goed onderhoud. Leder reageert slecht op de meeste schoonmaakmiddelen vanwege de sterke werking. Kies nooit voor een middel met alcohol erin, dit zal een nadelig effect hebben op de kwaliteit van het leder. 

Wanneer u kiest voor zachte en natuurlijke schoonmaakmiddelen dan blijft de kwaliteit van uw (kunst)ledere barkruk langer in stand. 

 

Kunststof 

Een veel gebruikt materiaal bij barkrukken is kunststof, vanwege de mogelijkheden en de levensduur. 

Het onderhoud van dit materiaal is niet lastig, het enigste wat u nodig heeft is warm water en een schone doek. Maak de doek nat en neem de gehele barkruk af, pak vervolgens een droge doek en maak droog. 

Gebruik geen chemische reinigingsmiddelen, zoals chloor of glassex en geen ruwe middelen, zoals polijstspray. Deze producten kunnen de oppervlakte van kunststof barkrukken beschadigen! 

Bij Barkrukje.nl kiezen wij altijd voor hoogwaardige materialen. Meer weten over waar jij op het beste op kan letten bij het kopen van een nieuwe barkruk? Bekijk dan dit artikel

Heeft u vragen nog vragen over het kiezen van de juiste barkruk? 
Neem dan gerust contact op met ons team. Wij zijn ook 14 uur per dag live bereikbaar via de chat.


Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.


Also in Blogs

Meten is weten

april 09, 2021 2 Minimaal lezen

Waar moet ik opletten?

april 09, 2021 3 Minimaal lezen